educatie

Oefenen met de lichtmuur bij Revalidatie Friesland

Revalidatie Friesland kent een rijke historie dat begint met freule Cornelia. Cornelia was begaan met het lot van de zieke en minder bedeelden in Beetsterzwaag. Nadat ze overleed werd Huize Lyndenstein in 1915 een kinderziekenhuis. Tot op het heden is het uitgegroeid tot een organisatie met elf locaties voor medisch specialistische revalidatie.

Revalidatie Friesland heeft een belangrijke missie, namelijk: “Een volwassene, jongere of kind beperkt door de complexe gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte helpen we om optimaal te revalideren. Iedere patiënt werkt met ons aan maximale zelfredzaamheid, met als doel: deelname aan de samenleving”. De match met het Cornelia-Fonds is natuurlijk, door de historie en deze missie, 100%.

Lichtmuur | Revalidatie Friesland

Prikkelen en stimuleren met de lichtmuur

Het oefenlandschap is een ruimte met allerlei high tech apparaten die voortdurend in ontwikkeling zijn op basis van nieuwe producten, doorontwikkelingen en (wetenschappelijke) onderzoeken. Het is een plek waar de patiënt doorheen kan bewegen. De Nebula (lichtmuur) is een onderdeel van het oefenlandschap waar het Cornelia-Fonds aan heeft bijgedragen.

De Nebula is een interactieve wand. Met unieke technologieën en interacties met duizenden LED-lichtjes, wordt de verbeelding bij de patiënt geprikkeld en beweging gestimuleerd. Deze lichtmuur wordt inmiddels succesvol ingezet in complexe zorg, zo ook bij Revalidatie Friesland. Deze aanpak opent nieuwe mogelijkheden, zoals revalidatie door uitdagende en speelse interacties.

Benieuwd of jouw project bij ons past?

Wil jij je inzetten voor kinderen met een beperking en heb je een goed idee voor een project waar je financiële ondersteuning bij nodig hebt? Doe de quickscan om te kijken we of bij elkaar passen.

De ervaring van Bram

Bram heeft tijdens zijn geboorte een hersenbloeding opgelopen, hierdoor is hij rolstoelafhankelijk. Hij volgt therapie bij Revalidatie Friesland om het staan, lopen en zitten te oefenen. Dit doet hij zo nu en dan ook bij de lichtmuur. “Ik vind de lichtmuur erg leuk”, vertelt Bram. “Ik kan er veel spelletjes mee doen, zoals de broodjes die uit de broodrooster springen kapot maken. Maar ook tekenen, puzzelen, ballonen maken en kleuren opzoeken vind ik leuk!”

De revalidatiespecialist van Bram vertelt: “De lichtmuur is een extra aanvulling op de therapie die we al geven in de oefenzaal. Met de lichtmuur kun je op een spelende manier bezig zijn. Het is als een hele grote tablet waardoor het snel tot de verbeelding spreekt. Met Bram zijn we bezig om veel te staan, er zijn verschillende spellen die we kunnen doen zodat we Bram zijn core kunnen trainen. Hij heeft vooral heel veel plezier en dat vinden we erg belangrijk. Je kan er heel veel mee en ook vele verschillende doelen bereiken. Wij zijn erg blij met de lichtjesmuur!”

Meer weten over Revalidatie Friesland? Neem eens een kijkje op hun website: www.revalidatie-friesland.nl

Lichtmuur | Revalidatie Friesland

“Fantastisch dat de lichtmuur zo veelzijdig ingezet kan worden om verschillende doelen te behalen.”

Hoi! Ik ben Cornelia en ik vind het mooi om te zien dat we in Beetsterzwaag deze zorg kunnen bieden. Ik ben trots op Revalidatie Friesland en dat wij daar als fonds aan bij kunnen dragen!