Onze projecten

Op elk project zijn we even trots. Trots én dankbaar dat wij daaraan mochten bijdragen. Graag willen we je
inspireren met diversiteit aan projecten die wij steunen.

test

educatie

Aangepaste speeltoestellen bij School Lyndensteyn

School Lyndensteyn is een school in Beetsterzwaag voor (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijk of een meervoudige beperking en leerlingen die langdurig ziek zijn. Het is een school met het motto: ‘Regulier waar het kan, speciaal waar het moet’. School Lyndensteyn is voortgekomen vanuit het gedachtegoed van freule Cornelia en heeft nu ongeveer 200 kinderen.

educatie

Oefenen met de lichtmuur bij Revalidatie Friesland

Revalidatie Friesland kent een rijke historie dat begint met freule Cornelia. Cornelia was begaan met het lot van de zieke en minder bedeelden in Beetsterzwaag. Nadat ze overleed werd Huize Lyndenstein in 1915 een kinderziekenhuis. Tot op het heden is het uitgegroeid tot een organisatie met elf locaties voor medisch specialistische revalidatie.

sport

Paralympisch wielrenkampioen Alyda Norbruis

Alyda Norbruis was actief als Nederlandse wielrenster. Als Paralympisch kampioen heeft ze vijf paralympische medailles behaald: zilver in London 2012, tweemaal goud en eenmaal brons in Rio 2016 en zilver in Tokyo2021. Helaas zit haar topsportcarrière er nu op. Alyda is in 1989 drie maanden te vroeg geboren en heeft na haar geboorte een hersenbloeding opgelopen. Hierdoor is ze aan de linkerzijde spastisch en deels verlamd. ”

hulpmiddelen

Een rolstoelbus voor Bram

In februari 2022 hebben Bram en zijn ouders Bert en Tessa door o.a. een grote financiële bijdrage van het Cornelia Fonds een prachtige rolstoelbus in gebruik kunnen nemen.  “Bram is ontzettend blij met de rolstoelbus”, vertelt Tessa. Als we via de voordeur naar buiten gaan, dan rolt Bram meteen naar de bus toe. Hij zet zich daar op de rem en dan wil hij met de bus weg. Het is voor mij altijd weer een hele klus om hem verder te straat in te rollen om te gaan wandelen,” lacht Tessa.

wetenschappelijk onderzoek

Gepersonaliseerde prognose ontwikkelen voor kinderen met traumatisch hersenletsel

Het Emma Kinderziekenhuis is onderdeel van Amsterdam UMC. Het is een academisch kinderziekenhuis voor kinderen met complexe, acute en chronische aandoeningen. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ondersteunt het ziekenhuis om kinderen het maximale uit hun leven te laten halen. 

sport

Frame schaatsen: samen sporten op het ijs

Op zondagochtend is het één groot feest op het ijs in Thialf”, vertelt Douwe de Vries van de Sven Kramer Academy. Douwe de Vries is voormalig langebaan- en marathonschaatser en runt nu samen met Sven Kramer de Sven Kramer Academy.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op